Image1 Image1

Köpvillkor

Köpvillkor för Stilrenaklockor.se

Du som handlar på Stilrenaklockor.se intygar att du läst och godkänt köpevillkoren, har fyllt 18 år, alternativt har målsmans tillstånd för att genomföra köpet. Vi levererar i dagsläget endast till Sverige och Finland. Stilrenaklockor.se ägs och drivs av det svenskregistrerade företaget Oxpand AB. Vi innehar F-skattesedel och alla priser är inkl. moms. Organisationsnummer 556929-3185.

Frakt & Leverans

Alla leveranser inom Sverige, Finland & Danmark är fraktfria. Leveranstiden finns specificerad på varje produktsida, då det kan skilja sig mellan olika produkter.

De flesta produkterna levereras inom 1-2 arbetsdagar.

 

Beställningsvaror levereras normalt sett inom 3-5 arbetsdagar. Leveransen sker med hjälp av PostNord eller DHL.

Betalning

Din betalning är krypterad med SSL och alla våra betalningspartners är PCI-certifierade efter branschens standard.

Vi accepterar kortbetalning med VISA, MasterCard, direktbanköverföring från alla stora banker samt delbetalning och betalning via faktura. Alla betalningar hanteras av Klarna.

Om betalning via faktura

För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet.

Din betalning hanteras av det svenska företaget Klarna AB, mer om deras villkor hittar du här.

Information om pantsättning

Vid betalning med faktura kan fakturan komma att pantsättas till tredje part.

Kunduppgifter & integritet

Obs. vi lagrar inga som helst kortuppgifter. Däremot har vi ett kundregister för att på snabbaste och bästa sätt kunna uppfylla våra åtaganden. Stilrenaklockor.se sprider eller säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part, men kan komma att använda dem för att kontakta dig med information eller särskilda erbjudanden. Som kund har du givetvis rätt att neka till sådana utskick och bli borttagen från vår databas. Om du vill bli borttagen eller uppdatera/ändra dina uppgifter så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Reklamationsvillkor

Du som kund bör kontrollera att din vara/varor är felfri och korrekt vid mottagandet av leveransen. Om något fel skulle upptäckas vid kontrollen så ska du kontakta vår kundtjänst via e-post inom 90 dagar för reklamation.

Uppge ditt ordernummer samt orsaken till reklamationen så kommer vi att återkomma inom kort med detaljerade anvisningar om hur reklamationen går till. Ingen reklamation är giltig förrän bekräftad av Stilrenaklockor.se/Oxpand AB.

Vid giltig reklamation så återbetalas hela beloppet inklusive returfrakten. Returen ombesörjer du som kund och det är viktigt att varan packas på ett sådant vis så att den ej riskerar att skadas, samt att leveransen är spårbar. Defekta produkter ska behandlas på precis samma sätt som en felfri produkt.

I de fall då reklamationen ej är giltig utgår en administrationsavgift på 100kr samt fraktkostnader tur och retur. Vi förbehåller oss rätten att ersätta en defekt vara med vara av samma modell. I de fall varan är slut, så återbetalas fullt belopp.

Retur & återbetalningspolicy (ångerrätt)

Vi följer den svenska konsumentlagstiftningen och tillämpar Konsumentverkets riktlinjer. Därmed följer vi Konsumentköplagen, Köplagen och lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Du som konsument har rätten att ångra ditt köp inom 90 dagar efter att du har mottagit varan. För att utnyttja din ångerrätt så behöver du meddela oss om detta genom att e-posta info@stilrenaklockor.se med ditt ordernummer. Ditt meddelande ska skickas inom 90 dagar efter att du har mottagit varan. Vi återkommer då med en bekräftelse, instruktioner och leveransaddress. Det går bra att beställa en returfraktsedel här: https://stilrenaklockor.se/produkt/returfraktsedel/, vilket kostar 69 kr och du skriver då ut fraktsedeln själv hemma. Fraktsedeln är från DHL och du kan då lämna in returen hos valfri DHL Servicepoint. Det går även bra att skicka tillbaka dina produkter med Postnord. När vi registrerat returen meddelar vi dig via mail och en återbetalning eller eventuell justering på fakturan sköts av Klarna.

Vid en retur så bör originalförpackning samt alla eventuella övriga handlingar som medföljt produkten bifogas, exempelvis garantibevis. Du måste skicka tillbaka varorna till oss utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter inom 90 dagar från det datum då du informerade oss om din önskan att ångra din beställning. Du som konsument ombesörjer returen och står för fraktkostnaden.

Varan får ej vara synligt använd, och alla originalförpackningar, instruktionsmanualer och garantibevis ska returneras tillsammans med produkten.

Ångerrätten gäller ej för produkter som specialanpassats just för dig, t.ex.  vid gravyr eller förkortning av klockarmband.

Outlöst försändelse

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur, debiteras en avgift om 400:- + moms för att täcka Stilrenaklockor.se:s kostnader för transport & administration. I de fall då det tillkommer kostnader för returfrakten kommer även dessa att debiteras.

Ansvar för fel

Stilrenaklockor.se:s ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Stilrenaklockor.se bär inget direkt eller indirekt ansvar för t ex, men ej begränsat till, inkompatiblilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Avbeställning

Om du ångrar ditt köp, kort efter beställningen, finns det en möjlighet att avbeställa ordern. Detta gör du genom att så snabbt som möjligt e-posta vår kundtjänst. Vi gör vårt bästa för att hinna hantera din avbeställning och återkomma så snart som möjligt, men har din order hunnit bli expedierad så är en avbeställning ej möjlig.

Likaså är en avbeställning av en produkt eller tjänst som anskaffats eller färdigställts särskilt för kunden ej möjlig. En avbeställning är aldrig giltig innan kunden har mottagit en bekräftelse från Stilrenaklockor.se via e-post.

Läs mer under rubriken ångerrätt.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Stilrenaklockor.se:s kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Stilrenaklockor.se befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Ägandesrättförbehåll

Alla varor förblir Stilrenaklockor.se:s egendom tills dess full betalning erlagts.

Produktinformation

Stilrenaklockor.se förbehåller sig rätten att justera priser, prisfel, produktinformation, produktbilder och erbjudanden utan notis. De produktbilder och informationstexter som finns tillgängliga återspeglar varan så gott det går. Vi reserverar oss för eventuella fel som kan förekomma på sidan och kan inte heller garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende och beskaffenhet. Bilder kan exempelvis skilja sig åt beroende på färginställningar i din dator. All bildinformation skall ses som illustrationer. Stilrenaklockor.se friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter.

Transportskadat gods

Om en vara från Stilrenaklockor.se skadas under transport och leverans, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till speditören (vanligtvis posten), dock senast inom 7 dagar.

Det är därför viktigt att du noga granskar ditt paket när det anländer. Transportskador skall också rapporteras till Stilrenaklockor.se inom 7 dagar från mottagandet.

Kontakta info@stilrenaklockor.se för mer information om tillvägagångssätt eller med eventuella frågor.

Beställning

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Stilrenaklockor.se lider ekonomisk skada, polisanmäls. Vi friskriver oss från tryckfel, fel i information eller specifikation, på samtliga förekommande produkter i sortimentet. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller förväntas återge exakt utseende och beskaffenhet.

Lägst pris-garanti

För att du inte ska oroa dig över att det går att få bättre pris hos någon annan e-butik, har vi utfärdat en “lägst pris-garanti”. Detta innebär att du, upp till 14 dagar efter ditt köp, kan meddela oss om du mot förmodan skulle hittat ett bättre pris. Du får då hela mellanskillnaden tillbaka, plus 10% extra. Följande villkor måste även uppfyllas för att garantin ska gälla:

  • e-butiken ska drivas av ett svenskt företag och vara inriktat mot svenska konsumenter.
  • e-butiken måste vara en auktoriserad återförsäljare av det aktuella varumärket.
  • Prisgarantin gäller endast ord. pris och inte rea/kampanjerbjudanden.

För att göra anspråk på garantin så behöver du endast e-posta oss. Glöm inte att inkludera ditt ordernummer SAMT en länk till produkten hos den konkurrerande e-butiken. Vi återkommer så fort en kontroll gjorts av att alla villkor blivit uppfyllda. Sedan återbetalar vi omedelbart beloppet till samma konto/kort som din order betalades med. Notera att det kan dröja 2-5 bankdagar innan återbetalningen syns på ditt kontoutdrag.

Garantier

De flesta klockor i vårt sortiment skyddas av tillverkarens garanti i normalt sett 2 år. Olika leverantörer har dock olika garantitider, men garantitiden ska finnas specificerad på den aktuella produktsidan.

Observera att garantin inte gäller:

  • fuktskador på armband och ej vattentäta ur (vattentätt = 10 ATM).
  • skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv, felaktig användning eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.
  • skador orsakade av ingrepp av annan serviceverkstad.
  • skador på uppdragskronor och glas, repor på glas, länk och boett
  • skador på läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret.
  • om serienumret har blivit ändrat eller utplånat, eller om inget serienummer existerar. Du måste ha ett garantibevis, alternativt om detta inte utfärdas för just din modell så gäller även kvittot som garantibevis.

Vi finns här för att hjälpa till och tveka inte att höra av dig om du skulle ha några frågor eller funderingar angående garantier.

Cookies på Stilrenaklockor.se

Stilrenaklockor använder cookies för att förbättra webbplatsen för besökaren t.ex. genom att anpassa webbplatsen efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg, kunna hantera ditt köp och anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig och för att kunna fullgöra våra åtaganden vid köp.

Cookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av Webbplatsen. Du kan själv välja att stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar, notera dock att om du väljer att göra detta så kan funktionaliteten av hemsidan begränsas.

Övrigt

Stilrenaklockor.se förbehåller sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning till uppgivet pris eller p.g.a. att ett försäljningsobjekt utgått, har Stilrenaklockor.se rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt.

Stilrenaklockor.se skall också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för säljföretaget. Mer information härom finns på Konsumentverkets hemsida, www.kov.se.

Lagval

Alla försök till bedrägerier polisanmäls och Stilrenaklockor.se förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras. Tvist enligt dessa villkor ska avgöras enligt svensk lag.